Zwembad
keerwanden

Zwembad keerwanden worden op maat gemaakt en zijn in verschillende soorten beschikbaar

Een keerwand in een zwembad kan verschillende functies hebben. De keerwand kan gebruikt worden om het bad op te delen in verschillende compartimenten waardoor het zwembad, gelijktijdig, door meerdere doelgroepen of voor meerdere activiteiten kan worden gebruikt. Ook kan de afmeting van het bad worden aangepast voor een specifieke activiteit of sport.

Neem contact op
Zwembad keerwanden

Waarom Inducon zwembad keerwanden?

  • Compartimenteren van een bassin
  • Scheiding tussen buiten- en binnenbad
  • Te combineren met afdeksystemen of beweegbare vloeren
  • Verticaal en horizontaal beweegbaar uit te voeren
  • Hoge kwaliteit en duurzaamheid
  • Hoogwaardige uitstraling
  • Bijna 50 jaar ervaring met keerwanden
  • Goed advies

Ontdek de voordelen van een Inducon keerwand en ervaar de perfecte combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid en gemak.

Werking van
zwembad keerwanden

De keerwand kan op een aantal verschillende manieren worden bewogen. De keerwand kan uit de bodem van het bad omhoog komen, via kabels in het bad worden geplaatst of horizontaal door het bad verplaatst worden. Ieder type keerwand heeft zijn eigen type aandrijfsysteem en voor ieder type gelden eigen bouwkundige voorzieningen en eigenschappen.

Elektrische bediening

Onze keerwanden worden elektrisch aangestuurd en bedient. Ze zijn over de gehele breedte beloopbaar. Bij nieuwbouwprojecten kan de keerwand in een schacht in de bassinbodem worden ingebouwd.

Een andere mogelijkheid, die ook in bestaande baden kan worden toegepast, is de keerwand die vanuit het plafond wordt neergelaten. In opgetrokken toestand bevindt de wand zich grotendeels in een koof boven het bad. Zo vormt het een onopvallend onderdeel van het interieur.

Neem contact op

Zwembad keerwand in op- en neerpositie

Keerwand in zwembad omlaag Keerwand in zwembad omhoog

Maatwerk
maakt
meer
mogelijk

Een keerwand wordt altijd klant specifiek ontworpen. Het uiteindelijke product moet niet alleen qua afmetingen maar ook qua uitstraling passen bij uw bad.

Hoog draagvermogen

Afhankelijk van de toepassing wordt de vloer ontworpen voor een bepaalde belasting. Voor een keerwand in een 50 meter bad waar bijvoorbeeld estafettewedstrijden worden gezwommen, gelden andere eisen dan een keerwand bij een woonhuis voor de scheiding van binnen- en buitenbad welke bijvoorbeeld ook wordt bekleed met tegels of natuursteen.

Gebruiksvriendelijk

Een keerwand van Inducon is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk. De bediening vindt plaats via een touchscreenpaneel of kan gekoppeld worden aan aanwezige huissysteem. Mocht de keerwand worden gecombineerd met een beweegbare vloer dan wordt de bediening hiermee gekoppeld.

Onderhoudsarm

Onze beweegbare bodems zijn ontwikkeld met zo min mogelijk bewegende onderdelen. Dit minimaliseert slijtage en onderhoud. Het in de beweegbare vloer ingebouwde aandrijfsysteem maakt het mogelijk om eenvoudig onder de vloer te reinigen.

Keerwand voor de scheiding van binnen- en buitenbad

Zwembad binnen en buiten keerwand Zwembad scheidingswand binnen en buiten

Fluid
technology

fluid
passion

1978

Al meer dan 40 jaar een begrip in de wereld van beweegbare vloeren en afdekkingen.

1.500+

Meer dan 1500 unieke installaties waarvan veel nog in bedrijf zijn.

Robuust

Onze producten zijn gebouwd om lang van te kunnen genieten. Soms wel een leven lang!

Vakmanschap

Ons vakmanschap is gebaseerd op jarenlange ervaring gecombineerd met nieuwe technieken en inzichten.

Maatwerk

Geen zwembad is hetzelfde. Daarom gaan wij met de opdrachtgever op zoek naar de best passende oplossing.

Internationaal actief

Onze oplossingen zijn uniek en vaak grensverleggend. Opdrachtgevers van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland hebben vertrouwen in ons nuchtere vakspecialisme uit Drenthe. Zij ervaren onze flexibiliteit in dienstbetoon en onze passie voor ons werk. Vandaar: Inducon, fluid technology, fluid passion!

Betrokken en ontzorgende kennispartner

In alle hoeken en gaten van de wereld hebben wij oplossingen gerealiseerd die niet voor mogelijk werden geacht. Geen uitdaging gaat ons te ver. Alle kennis en inzichten die wij in 40 jaar hebben ontwikkeld zetten wij in voor uw project. Elk detail nemen wij mee zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Alles met als doel: de meest robuuste oplossing die de beste prestaties levert in gebruikersgemak, energiebesparing en levensduur.

‘Inducon, fluid technology, fluid passion’

kaart Inducon

Een gedeelte van ons werk
projecten overzicht

De afgelopen 40 jaar zijn er door Inducon bijna 1300 projecten uitgevoerd waarin een installatie is geproduceerd en geleverd aan eigenaren van privé-zwembaden, wellness- en revalidatiecentra of aan openbare zwembaden. In ons portfolio zijn foto’s te zien van een aantal van deze projecten. Laat u zich hier vooral door inspireren!

Veel gestelde vragen over
zwembad keerwanden

Wat zijn de voordelen van Inducon zwembad keerwanden?

Inducon heeft bijna 50 jaar ervaring. Onze zwembad keerwanden bieden hoge kwaliteit en duurzaamheid en een hoogwaardige uitstraling. Daarnaast zijn ze multifunctioneel inzetbaar en gebruiksvriendelijk te bedienen. Ze kunnen worden gecombineerd met afdeksystemen of beweegbare vloeren, en zijn volledig op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften.

Wat is het doel van een zwembad keerwand?

Een keerwand in een zwembad kan verschillende functies vervullen, zoals:

  • Het compartimenteren van het zwembad, zodat verschillende groepen of activiteiten gelijktijdig kunnen plaatsvinden.
  • Het aanpassen van de zwembadafmetingen voor specifieke sporten of activiteiten.
  • Het scheiden van binnen- en buitenbaden, eventueel in combinatie met een glazen wand voor scheiding van binnen- en buitenruimtes.

Hoe werkt een zwembad keerwand?

De werking van een keerwand varieert afhankelijk van het type. Keerwanden kunnen:

    • Uit de bodem van het bad omhoog komen.
    • Via kabels uit het plafond in het bad worden geplaatst.
    • Horizontaal door het bad verplaatst worden.

Elke keerwand heeft een specifiek aandrijfsysteem en vraagt om specifieke bouwkundige voorzieningen.

Is maatwerk mogelijk bij zwembad keerwanden?

Ja, Inducon keerwanden worden altijd klant specifiek ontworpen. Dit betekent dat zowel de afmetingen als de uitstraling van de keerwand volledig worden afgestemd op uw zwembad en uw specifieke wensen.

Wat is het draagvermogen van een keerwand?

Het draagvermogen van de keerwand wordt aangepast aan de toepassing. Een keerwand in een 50 meter bad voor bijvoorbeeld estafettewedstrijden zal anders worden ontworpen dan een keerwand bij een woonhuis die wordt gebruikt om binnen- en buitenbaden te scheiden en kan worden bekleed met tegels of natuursteen.

Hoe gebruiksvriendelijk is een Inducon zwembad keerwand?

Inducon keerwanden zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze worden bediend via een touchscreenpaneel, dat ook kan worden gekoppeld aan een bestaand huissysteem. Als de keerwand wordt gecombineerd met een beweegbare vloer, wordt de bediening geïntegreerd voor optimaal gemak.

Hoe onderhoudsarm zijn Inducon zwembad keerwanden?

Inducon keerwanden zijn ontworpen met zo min mogelijk bewegende onderdelen, wat slijtage en onderhoud minimaliseert. Bovendien is het aandrijfsysteem eenvoudig te bereiken, wat het reinigen onder de vloer vergemakkelijkt. Dit alles draagt bij aan een lange levensduur en lage onderhoudskosten.

Kunnen zwembad keerwanden gecombineerd worden met andere systemen?

Ja, keerwanden van Inducon kunnen eenvoudig worden gecombineerd met afdeksystemen of beweegbare vloeren. Dit biedt extra flexibiliteit en mogelijkheden voor uw zwembad, zoals het eenvoudig aanpassen van het zwembad aan verschillende gebruikssituaties.

Openbaar zwembad met keerwand

HEB JE EEN PROJECT IN GEDACHTEN?

Of bel

Bel direct met een zwembad specialist.