Afdekking voor zwembad

Een afdekking voor een zwembad is een essentieel onderdeel, zowel voor particuliere zwembaden als voor openbare faciliteiten. Bij Inducon staan we al meer dan 40 jaar garant voor de hoogste kwaliteit en maatwerkoplossingen op het gebied van zwembadtechniek, waaronder zwembadafdekkingen.

Onze afdeksystemen worden met zorg ontworpen en op maat gemaakt, zodat ze perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten. Een zwembadafdekking biedt niet alleen bescherming en veiligheid, maar zorgt ook voor energiebesparing en een verlengde levensduur van uw zwembad.

We hebben oplossingen voor:

PARTICULIERE ZWEMBADENOPENBARE ZWEMBADEN
afdekking voor zwembad

Waarom een Inducon afdekking voor zwembad?

  • Energiebesparingen tot wel 50%
  • Korte terugverdientijden
  • Voor (bijna) iedere situatie een afdekking
  • Nieuwbouw en revit mogelijk
  • Bijna 50 jaar ervaring met afdeksystemen
  • Lange levensduur (tot meer dan 30 jaar)
  • Goed advies

Ontdek de voordelen van een Inducon zwembadafdekking en ervaar de perfecte combinatie van betrouwbaarheid, veiligheid en gemak.

Waarom een afdekking
voor een zwembad?

Energiebesparing
Een zwembadafdekking helpt aanzienlijk bij het verminderen van energieverbruik. Door het zwembad af te dekken, wordt warmteverlies via het wateroppervlak tot wel 50% verminderd. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het water op temperatuur te houden, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Of u nu een particulier zwembad bezit of verantwoordelijk bent voor een groot openbaar zwembad, een afdekking van Inducon levert direct meetbare besparingen op.

Verlengde levensduur
Zwembadafdekkingen beschermen het zwembad tegen externe invloeden, zoals vuil, bladeren en andere verontreinigingen. Hierdoor blijft het water langer schoon en hoeft het minder vaak te worden gefilterd of vervangen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van het zwembadwater, maar ook van de zwembadinstallaties, zoals de filtersystemen. Minder onderhoud en reiniging betekent minder slijtage en een langere levensduur van het gehele zwembad.

Veiligheid
Voor gezinnen met kleine kinderen of huisdieren is veiligheid een belangrijke overweging. Een zwembadafdekking kan fungeren als een extra veiligheidsmaatregel om te voorkomen dat iemand per ongeluk in het zwembad valt. Onze afdekkingen zijn stevig en kunnen tegen een stootje, waardoor ze een betrouwbare bescherming bieden.

Verschillende soorten afdekking voor zwembad

Bij Inducon bieden we diverse soorten zwembadafdekkingen aan, elk met hun eigen specifieke voordelen. Afhankelijk van de situatie en het type zwembad kunnen we samen met u de beste keuze maken.

Folieafdekking

Folieafdekkingen zijn een kosteneffectieve oplossing voor zwembaden. Dit type afdekking bestaat uit een sterk zeil dat over het wateroppervlak wordt gelegd. Folieafdekkingen zijn eenvoudig te installeren en geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden. Hoewel deze optie iets meer handmatig werk vereist, is het een voordelige keuze voor zwembadeigenaren die op zoek zijn naar bescherming en energiebesparing.

Rolafdekkingen

De afdekking bestaat in dit geval uit kunststof gekoppelde profielen welke met eindkappen luchtdicht zijn afgesloten. Dit type wordt vaak onder water gemonteerd maar kan ook, eventueel met omkasting, op de badrand worden gemonteerd. Een van de belangrijkste kenmerken van dit type afdekking is dat deze op het water moet kunnen vallen of uit het bad omhoog moet kunnen bewegen om te kunnen functioneren. De afdekking kan niet over het perron worden gesleept.

Vouwafdekking

Voor grote baden is het vouw-afdeksysteem ontwikkeld. Voor grote wateroppervlakken is veel afdekmateriaal nodig (folie of rollamel). Voor deze hoeveelheid afdekmateriaal is ruimte op het perron nodig of bijvoorbeeld een schacht onder in het bad worden gemaakt. Als alternatief hiervoor heeft Inducon het vouw-afdeksysteem ontwikkeld. Hierbij wordt de afdekking deels of volledig, in een droge schacht, achter het bad opgeborgen. Dit is het enige systeem voor grote baden dat automatisch werkt. Buiten toezicht en begeleiding heeft dit systeem geen aandacht nodig. 50 meter baden kunnen met dit systeem in iets meer dan 10 minuten worden afgedekt. Omdat het nauwelijks moeite of tijd kost om de afdekking te bedienen wordt dit type afdekking veel vaker gebruikt dan bijvoorbeeld een (grote) folieafdekking waarvoor meer tijd nodig is en wordt er daardoor meer energie bespaard.

Afdekking
voor zwembad
van Inducon

Een afdekking voor een zwembad van Inducon biedt tal van voordelen: energiebesparing, veiligheid, verlengde levensduur van het zwembad en eenvoudig gebruik. Met meer dan 40 jaar ervaring in zwembadtechniek zorgen wij voor op maat gemaakte afdekkingen die perfect aansluiten bij uw behoeften.

Particulier of openbaar zwembad

Of het nu gaat om een particulier zwembad of een openbaar bad, onze oplossingen zijn betrouwbaar, duurzaam en gebruiksvriendelijk. Kies voor een zwembadafdekking van Inducon en ervaar de voordelen van maximale bescherming en minimale inspanning.

Neem contact op

Afdekking voor zwembad verwerkt onder de grond

Vouwafdekking open en dicht

Fluid
technology

fluid
passion

1978

Al meer dan 40 jaar een begrip in de wereld van beweegbare vloeren en afdekkingen.

1.500+

Meer dan 1500 unieke installaties waarvan veel nog in bedrijf zijn.

Robuust

Onze producten zijn gebouwd om lang van te kunnen genieten. Soms wel een leven lang!

Vakmanschap

Ons vakmanschap is gebaseerd op jarenlange ervaring gecombineerd met nieuwe technieken en inzichten.

Maatwerk

Geen zwembad is hetzelfde. Daarom gaan wij met de opdrachtgever op zoek naar de best passende oplossing.

HEB JE EEN PROJECT IN GEDACHTEN?

Of bel

Bel direct met een zwembad specialist.