ZONNECOLLECTOREN

Het Solcon energiesysteem van Inducon is een eenvoudige, goedkope en zeer milieuvriendelijke manier om uw zwembadwater op temperatuur te houden.

De Solcon collectoren bestaan uit een stelsel van zwarte kunststof (EPDM-rubber) slangetjes en buizen die zonlicht absorberen.

Een deel van het zwembadwater wordt door deze collectoren gepompt, neemt zonnewarmte op en stroomt weer terug in het bad. Simpel maar zeer doeltreffend.

Zelfs bij weinig zonlicht zorgt het Solcon systeem al voor een aanzienlijke verhoging van de temperatuur in het bad.

De Solcon zonnecollectoren kunnen worden geïntegreerd in de bestaande technische installatie van het zwembad, maar ook onafhankelijk daarvan worden geïnstalleerd. Het energiesysteem wordt doorgaans op platte daken gemonteerd.

De collectoren kunnen echter ook op een vlak en afgeschermd terrein bij het bad worden aangebracht.

De energie-opbrengst is ca. 40-45 m³ aardgas equivalent per m² collector oppervlak per zwemseizoen.

Solcon zonnecollectoren zijn:

  • een eenvoudig systeem
  • goedkoop en rendabel
  • zeer milieuvriendelijk
  • los van of geïntegreerd in de bestaande technische installatie te plaatsen

Om optimaal van deze energiebesparing te profiteren, adviseren wij de collectoren te gebruiken in combinatie met een zwembadafdekking. Op deze wijze blijft de overdag gewonnen warmte 's nachts bewaard en hoeft het bad de volgende dag niet helemaal opnieuw te worden opgewarmd.

Met de bijgeleverde regelapparatuur is het verwarmingsproces eenvoudig te controleren en te beheersen. De collectoren zijn probleemloos aan te sluiten op twee aparte filter circuits. U kunt zelf bepalen welk circuit in zo'n geval voorrang heeft en tot welke temperatuur het betreffende bad mag worden verwarmd.